Image default
Herenmode

De kunst van kleermakerselegantie beheersen: een gids voor formele kleding voor heren

Als het om formele kleding gaat, kunnen de kleine details het verschil maken. Een goed gestrikte vlinderdas, een paar Oxford leren nette schoenen en een perfect gepoetste reversspeld zijn slechts enkele van de dingen die uw look van gewoon naar elegant kunnen tillen. Reversspeldjes zijn niet alleen een essentieel accessoire voor herenkleding, ze dragen ook symboliek en betekenis in zich. Vandaag zullen we de kunst van de reversspeld verkennen en ontdekken hoe het je kan helpen je kleermakerspersoonlijkheid uit te drukken.

Over het algemeen is zwarte stropdas voor de meeste mannen ongeveer net zo formeel als het wordt (er is een hoger niveau van witte stropdas dat alleen gepast zou zijn als u Hare Majesteit zou ontmoeten, maar de kans is groot dat u nooit de kans krijgt om zoiets aan te trekken). een outfit). Deze kleding vereist een zwart smokingjasje met bijpassende zwarte pantalon en een wit overhemd met vleugeltipkraag. Je kunt een buikband of gilet toevoegen voor extra elegantie. De schoenen moeten zwart zijn met een gladde afwerking en geen brogues of andere verfraaiingen. Als je een ochtendjas draagt, dan is een paar veterlaarzen van glad leer acceptabel zolang ze geen dikke hak hebben.

Als je naar het volgende niveau van formaliteit gaat, dan is een smoking de juiste keuze. Een smoking is een zwart pak met satijnen revers, manchetknopen en een overhemd met smokingstreep of ruitpatroon. Een zwarte vlinderdas is de standaard voor heren smokings, maar je kunt ook een satijnen bolo of stropdas dragen met een vleugelpuntkraag. Afhankelijk van de gelegenheid wil je misschien ook een vest en/of een stropdas met patroon toevoegen.

De kunst van de smoking is niet iets dat uit een boek kan worden geleerd, maar Mastering the Art of Sartorial Elegance: A Guide to Men’s Formal Wear is een uitstekende plek om te beginnen. Alan Flusser heeft het definitieve werk geschreven over hoe mannen zich goed kunnen kleden en stijlvol kunnen zijn zonder mode-slachtoffers te worden. Zijn focus op permanente mode en zijn encyclopedische kennis van herenkleding maken dit een must-have voor iedereen die geïnteresseerd is in maatkleding.

Related posts

The Stylish Man’s Guide to Accessorizing: de perfecte finishing touch toevoegen

Melwin Steegh

Voorbij de basis: de regels van casual stijl voor mannen onder de knie krijgen

Melwin Steegh

Investeren in kwaliteit – Mannenmodemerken begrijpen en kiezen

Melwin Steegh

Leave a Comment